Покренут пројекат “Школама у походе”

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић и члан Општинског већа за образовање Лазар Чонкић, представили су пројекат “Школама у походе 2018” који реализује Општина Жабаљ. Сам пројекат састоји се из више фаза, а реализација истих спроводиће се од 15. марта до 20 априла текуће године, Активности које су предвиђене овим пројектом су следеће:

1. Расписивање конкурса за литерарне радове
2. Расписивање фото конкурса
3. Посета основаца Музеју Војводине
4. Такмичење основаца у говорењу поезије
5. Такмичење основаца у Квизу знања
6. Дан Отворених врата Општине Жабаљ
7. Изложба ускршњих јаја основаца са мотивима општине Жабаљ
8. Промоција збирке радова и изложба фотографија основаца општине Жабаљ

 

Чедомир Божић рекао је данас да Општина Жабаљ препознаје значај васпитања и образовања и да заједничким, посвећеним, радом са образовним институцијама може се умногоме допринети развоју система образовања. Божић је истакао да се овакав пројекат спроводи први пут на овом подручју и да је он усмерен ка стицању основних социјалних вештина најмлађих:
“Учествујући у предвиђеним активностима наш најмлађи нараштај кроз уметност, историју и опште знање упознаваће подручје у ком се образују и живе. Наш циљ је да на крају спровођења свих активности издамо збирку радова основаца са овог подручја као и приредимо изложбу фотографија које осликавају општину Жабаљ из угла младих. Такође, жеља нам је да пројекат “Школама у походе” прерасте у традицију којом ћемо сваке године окупљати наше најмлађе суграђане и самим тим учествовати у унапређењу образовног процеса у нашој општини, нагласио је Божић и додао да поред иницијатива које се односе на савладавање социјалних вештина основаца, Општина се труди и да унапреди ученички стандард улажући средства у обнову инфраструктуре у којима се млади образују.

Лазар Чонкић, члан Општинског већа, који је задужен за образовање истакао је да су ученици који се образују на територији Општине Жабаљ веома успешни и да постижу завидне резултате на свим нивоима такмичења.
Веома смо посвећени унапређењу образовања, улажемо велики труд у подстицању наставног особља, као и ученика додељујући награде најбољима и помажући им у изградњи што бољих услова за рад. Надам се да ће пројекат „Школама у походе“ ученици искористити на прави начин и да ће исти изнедрити нове таленте на основу расписаних конкурса.

Општина Жабаљ обезбедила је професионални софтвер на основу којег ће и бити реализован квиз знања и да ће исти бити организован по свим стандардима телевизијских квизова прилагођен узрасту основаца. Председник Општине Жабаљ, Чедомир Божић, наградиће најуспешније у свим нивоима такмичења у оквиру Дана отворених врата, када ће се основци упознати са радом и функционисање локалне самоуправе.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено