23°

23°

Помоћ родитељима у виду дечијих аутоседишта

Општина Жабаљ је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја и ове године организовала доделу бесплатних дечијих аутоседишта родитељима. Агенција за безбедност саобраћаја је донирала 20, док је Општина обезбедила 40 аутоседишта, а након саме доделе представници Агенције одржали су обуку о правилној употреби и коришћењу истих.

Председник општине Жабаљ уручио је три аутоседишта породици која је ове године добила тројке и уједно истакао важност друштвено одговорног понашања према суграђанима, као што је обезбеђивање неопходних техничких средстава за безбедност у вожњи, али и едукација, у циљу подизања свести о безбедности у саобраћају.

” Показали смо да смо друштвено одговорна локална самоуправа, тако што смо омогућили да деца буду безбедна у вожњи, али такође и обезбеђујући родитељима да науче како се користе аутоседишта и на шта је важно обратити пажњу током вожње“, казао је Божић и додао да су на тај начин допринели подизању свести грађана о поштовању законских одредби у саобраћају, ради што већег степена безбедности.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено