14°

14°

Посета делегације Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама меморијалном друштву “Рација 1942” Чуруг

Делегација Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама посетила је данас меморијално друштво “Рација 1942” у Чуругу. Делегацију су чинили Покрајнски секретар Мирослав Штаткић са својим сарадницима.

Њих су дочекали чланови Меморијалног друштва “Рација 1942” Чуруг, као и председник Скупштине општине Радован Чолић и члан Општинског већа за културу Нерима Шовљански. Они су обишли просторије Музеја жртава рације, где су их домаћини, Милан Радомир и Јасмина Мина Јуришин, укратко упознали са радом и функционисањем самог Музеја али и Меморијалног друштва “Рација 1942”. У срдачнм и пријатељском разговору било је речи о томе шта је до сада урађено, а посебан акценат је стављен на планове за будућност. Покрајински секретар Мирослав Штаткић рекао је да ће секретаријат као и Покрајинска влада уложити додатне напоре како би се реализација пројекта целокупног комплекса Музеја привела крају.

Након обиласка Музеја, делегација је обишла и цркву Вазнесења господњег у Чуругу.

У Жабљу, 15.11.2016.

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар