Потписани уговори о финансирању и суфинансирању спортских клубова и удружења

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић, са чланом Општинског већа за спорт Зораном Шолаја и председником Спортског савеза општине Жабаљ Урошем Богојевић, уручио је данас у згради локалне самоуправе уговоре за финансирање и суфинансирање у области спорта. Општина за спорт издваја 15 милиона динара на годишњем нивоу.

Председник Општине Чедомир Божић задовољан је буџетом који се сваке године опредељује за развој спорта. ”Општина Жабаљ се максимално залаже за развој спорта. За спортске клубове локална самоуправа је издвојила 5 милиона динара, док су средства опредељена и за Спортски савез али и за Удружење Спорт за све, кроз које се реализује 42 програма намењена развоју спорта. Локална самоуправа ће настојати да максимално подржи све клубове са територије општине Жабаљ, али и манифестације које за циљ имају промоцију и развој спорта,” рекао је Божић.

”Потписивање уговора између Општине Жабаљ и спортских клубова са ове територије је показатељ колико локална самоуправа брине о развоју спорта на овој територији. Сматрам да је урађено много тога по питању спортске инфраструктуре, завршена је Спортска хала у Госпођинцима, трибине на фудбалским стадионима у Чуругу и Госпођинцима, а такође је реконструисана и Спортска хала у Жабљу. Сматрам да смо тиме обезбедили добре услове за рад свим нашим спортским клубовима,” истакао је Зоран Шолаја.

Локална самоуправа ће и наредном периоду велику пажњу да поклања развоју спорта, али и улагању у спорт и спортске манифестације, кроз које ће да мотивише што већи број младих да се посвете спорту и здравом животу.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено