30°

30°

Председник Општине обишао реконструисани део вртића у Жабљу

У циљу побољшања рада јавних установа и побољшања квалитета животног стандарда грађана општине Жабаљ, председник општине Чедомир Божић обишао је реконструисани део вртића Предшколске установу „Детињство“ у Жабљу. Том приликом, разговарао је са запосленима у тој установи, као и о пројектима, чија је реализација планирана за наредни период.

Од ове године први пут је проширен капацитет вртића у Жабљу и у Госпођинцима, чему је допринела локална самоуправа. Осим тога, Жабаљ ће од октобра први пут добити јаслице, у чијем је отварању такође финансијски учествовала локална самоуправа.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић истакао је да је решен један од највећих проблема у општини, јер ни једно дете више није на листи чекања за вртић.

”Више не постоје листе чекања за упис у вртић наших најмлађих суграђана, како у Жабљу, тако и у Ђурђеву и Госпођинцима, и наставићемо да улажемо у нашу будућност, односно трудићемо се да обезбедимо најбоље услове за одрастање најмлађих,” нагласио је Божић.

Предшколска установа „Детињство“ изабрана је за једну од 50 у целој Србији, која има прилику да учествује у пројекту едукације за увођење нових програма, о којима се много говори као о годинама узлета. То је доказ њиховог напретка, како у смислу проширења капацитета и побољшања функционалности објеката, тако и у смислу врхунске едукације.

Општина Жабаљ препознала је важност улагања у будућност и рани развој деце, па ће тако наставити да помаже кроз улагања у објекте и материјале, као и кроз помоћ у вези са конкурсима и едукацијама, како би рад предшколске установе био подигнут на још виши и квалитетнији ниво.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено