16°

16°

Председник Божић посетио штанд Туристичке организације Жабаљ у оквиру 41. Међународног сајма туризма

Туристичка организација општине Жабаљ представила је своју понуду протекле недеље током четири дана 41. Међународног сајма туризма у Београду, кроз тематску руту „Пут сира и меда“.

Пољопривредно газдинство „Радишић“ из Чуруга изложило је своје сиреве, док су пољопривредна газдинства „Раданов“ из Ђурђева и „Владисављевић“ из Госпођинаца представили посетиоцима свој мед и производе од меда. Слатким ђаконијама манифестацију су улепшали „Кранцла“ из Чуруга и „Мињон“ из Ђурђева, док су се Ђурђевчани похвалили и првим вискијем произведеним у Србији „Two doves“. Винарија „Ботић“ из Чуруга представила је потиска вина, док је Голф клуб „Центар“ свакодневно организовао мини-голф академију.

Штанд ове туристичке организације посетио је председник општине Жабаљ Чедомир Божић, са шефом кабинета Урошем Радановићем и чланом општинског већа за туризам Борисом Страживуком. Они су разговарали са представницима туристичке организације, као и са посетиоцима, којима су и сами говорили о лепотама и предностима своје општине, а опробали су се и у игрању голфа.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић осврнуо се на изузетно повољан географски положај те територије и нагласио је да су сајмови туризма значајни за  промоцију тих природних лепота и производа грађана.

 

„Локална самоуправа настоји да побољша рад свих пољопривредних газдинстава, која се баве производњом, а расписаћемо и конкурс који ће се односити на оне који се искључиво баве пчеларством и производњом меда“, подвукао је Божић.

Директорица Туристичке организације општине Жабаљ Марија Чупић рекла је да су препознали потенцијал малих домаћинстава.

„Наша општина може се окарактерисати као претежно пољопривредна, али је сада светски тренд да се таква домаћинства почну бавити и непољопривредним делатностима као што је туризам, а ми се трудимо да их подстакнемо на то и да им помогнемо“, нагласила је Марија Чупић, најављујући велики пројекат за 2019. годину „Голфом кроз регион“.

Током прва три дана сајма, неколико ресторана из општине Жабаљ представило је своју понуду, уз гастро-шоу и дегустације. Организована је и наградна игра, а награде су обезбедили угоститељи из општине, тако да ће најсрећнији посетиоци из целе Србије имати прилику да у наредном периоду посете Жабаљ, Чуруг, Ђурђево и Госпођинце, уживајући у голф демо дану, вечерама, ноћењима и многобројним домаћим производима.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено