Председник Божић у посети произвођачима меда из Госпођинаца

Председник општине Чедомир Божић данас је са својим сарадницама посетио пољоприведно газдинство ”Владисављевић” из Госпођинаца, које се већ више од пола века бави пчеларством и производима од меда, а од скоро у понуди свог газдинства имају и едукације о пчеларству, као и вожњу кочијама и јахање пони коња.

Током разговора са представницима газдинства Владисављевић, председник је нагласио да је локална самоуправа отворена за сваки вид помоћи, и у складу са тим, ови произвођачи могу да пројектују своје будуће планове и активности.

”У току је израда званичних докумената којима ће се дефинисати стратегија пољопривредног развоја општине  Жабаљ, а оно што је наш циљ је свакако подстицање, помоћ и промоција газдинстава, попут Владисављевића. Пољопривредно газдинство Владисављевић са својим производима од меда је, слободно могу рећи, један од брендова општине Жабаљ, и с обзиром на то, локална самоуправа ће у складу са својим могућностима настојати да пружи максималну подршку овим произвођачима”, нагласио је Божић.

”Пчеларство је, слободно могу рећи породична традиција, јер породица Владисављевић се више од пола века бави овом делатношћу. Тренутно имамо више од 200  регистрованих кошница, као и 60 – 70 помоћних друштава, а годишње можемо да произведемо, у зависности од услова током године, од пет до осам тона меда, што је задовољавајуће. Поред пчеларства бавимо се и ратарством, као и сточарством, и трудимо се да све обављамо квалитетно и благовремено, уз добар крајњи резултат,” рекао је Милан Владисављевић, носилац овог газдинства.

Планови ових вредних произвођача су свакако проширење својих капацитета, како у смислу пчеларства тако и у осталим сегментима своје делатности, а уз помоћ локалне самоуправе надају се позитивним резултатима.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено