15°

15°

Председник општине Божић потписао Меморандум о сарадњи са швајцарским Државним секретаријатом за економске послове

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић потписао Меморандум о сарадњи између локалне самоуправе и швајцарског Државног секретаријата за економске послове, чиме је започета сарадња у оквиру пројекта РЕЛОФ2 – Реформа локалних финансија.

Свечаности потписивања присуствовали су министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, заменица директора Швајцарске канцеларије за сарадњу Сибил Хеглер, помоћница министра привреде Дубравка Дракулић, као и директорка пројекта РЕЛОФ2 др Ана Јоловић.

Након свечаности потписивања, одржана је панел-дискусија на тему локалних јавних финансија, чији су учесници били државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе др Иван Бошњак, председник Савета Државне ревизорске институције др Душко Пејовић, руководилац Групе за методологију рада и развој интерне ревизије Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија Зоран Живковић и начелник градске управе за буџет и локални економски развој града Сремска Митровица Душко Шарошковић.

 

”Морам да истакнем да сам веома задовољан што је Општина Жабаљ ушла у један овако значајан пројекат, кроз који ћемо видно да унапредимо финансијско управљање и контролу на локалном нивоу. Општина Жабаљ је активна у сваком сегменту и заступљена је у свим појектима када је унапређење локалне саоуправе у питању,” нагласио је Божић.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено