19°

19°

Председник Општине обишао реконструисан Светосавски дом у Госпођинцима

Здање Светосавког дома из 1926. године обновљено је након неколико деценија некоришћења. Црквена општина Госпођинци, уз помоћ локалне самоуправе, готово да је потпуно обновила Дом, који је сачувао првобитан изглед, а потпуно је функционалан.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић обишао је са сарадницима Светосавски дом, који ће имати намену одржавања културних догађаја. ’’Потпуно обновљен Светосавски дом у Госпођинцима је управо резултат добре сарадње локалне самоуправе и Црквене општине Госпођинци. Општина је уложила 1,5 милиона динара за реализацију овог пројекта, а циљ нам је да обновима све културне објекте, што и приводимо полако крају. У току су радови на реконструкцији биоскопске сале у Жабљу, а завршетак радова планира се до новембра месеца,” нагласио је Божић.

Поред обнове културне инфраструктуре, локална самоуправа настојаће да заврши стратегију културног развоја за 2020. у којој ће јасно дефинисати циљеве и намере који се односе на све културне институције, а тежиће и да дефинише садржај културних програма, како би грађани општине Жабаљ, осим инфраструктурних услова, уживали у богатом културном програму.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено