Председник Општине у посети фирми ”Агроноваков” из Жабља

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић, заједно са помоћником Новом Доведаном и чланом Општинског већа за пољопривреду Владимиром Чонкићем посетио је фирму “Агроноваков” у Жабљу, где га је дочекао власник Сима Новаков. Новакови обрађују 400 хектара земље, баве се ратарством и повртарством. Ове године имали су приносе од 1500 тона паприке, 1000 тона лука и око 100 тона броколија.

Председник Општине Чедомир Божић захвалио се домаћину на гостопримству и нагласио значај постојања оваквих фирми на подручју општине. ”Фирма ”Агроноваков” постоји дуг низ година на територији наше општине и једни су од најзначајнијих произвођача поврћа, конкретно лука и паприке, чији приноси су ове године били на завидном нивоу. Ова запошљава значајан број радника и пример је једног одличног и преданог рада у пољопривреди. Локална самоуправа има низ подстицаја за пољопривреднике, а огледају се кроз уређење атарских путева, отресишта, субвенционисања камате за краткорочне кредите, организацијом разних семинара, али и организацијом одласка на пољопривредне сајмове у иностранство и тако даље. Трудимо се да кроз разговор и заједничку сарадњу са пољопривредницима премостимо све оно што отежава и успорава рад нашим пољопривредних произвођача,” нагласио је Божић.

Локална самоуправа наставиће да континуирано подстиче пољопривреднике и на тај начин помаже окосницу привредног развоја општине Жабаљ.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено