Председник општине у посети Дому за душевно оболела лица ”Чуруг”

 

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић обишао је са сарадницима Дом за душевно оболела лица Чуруг, где је разговарао са директором те установе, као и са запосленима, ради унапређења функционисања и квалитета боравка корисника. Разговарали су и о потребама корисника и о плановима за будући период.

Том приликом, Божић је нагласио да се локална самоуправа труди да увек буде ту када је помоћ потребна.

„Данашњу посету искористили смо да се ближе упознамо са радом те институције. Досадашња сарадња била је на завидном нивоу, а локална самоуправа у свом домену помаже Дому за душевно оболела лица, што ћемо наставити и у будућности“, нагласио је Чедомир Божић.

Управа Дома има многобројне идеје за напредак у функционисању и проширење капацитета, али по њиховим речима, најпре морају побољшати услове боравка корисника, као и услове рада запослених. Кажу да локална самоуправа има разумевања за њихове потребе, па тако увек могу да рачунају на њихову помоћ. Директор Дома Мирослав Кресић има идеју да помогне корисницима да имају своје личне приходе тако што ће, кад се створе услови за то, покренути малу производњу у оквиру Дома.

„Желим да их стимулишем, да започнемо неку нашу производњу амбалаже или нечег сличног. Дефинитивно имамо јаку вољу да све побољшамо. Упоран сам и нећу одустати од тога да заједничким снагама дођемо до резултата, јер сви људи овде заслужују много боље животне услове“, сигуран је Кресић.

Поручили су да је пред њима озбиљан период великог посла, са много пројеката који их очекују, од којих су започели конкурисање за уштеду електричне енергије за расвету, као и реконструкцију котларнице.

Чурушки Дом за душевно оболеле има око 200 корисника, укључујући и куће за становање уз подршку. По речима директора и запослених, социјална и здравствена служба добро функционишу, кухиња такође, а посао здравствено-техничког особља, неговатељица и спремачица изузетно је тежак, првенствено зато што је готово немогуће душевно оболелима променити животне навике и устаљен начин понашања. Ипак, приметна је снажна воља и мотивација запослених.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено