18°

18°

Последње вести

Нема коментара

Отворен Клуб ”Ухвати шансу” намењен младим ромима

Клуб ”Ухвати шансу”, који је намењен младим ромима и ромкињама, свечано је отворен у просторијама ЈУ ”Спортски објекти” у Жабљу. Отварању су присуствовали помоћник Председника Општине Жабаљ за образовање, културу…

Председник Општине и Покајинска секретарка за културу отворили Сабор културног стваралаштва

Сабор културног стваралаштва отворен је данас у дворишту Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу. Културни догађај, који се састоји од три фазе, отворили су Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

”Мој општи утисак о данашњој ликовној колонији у општини Жабаљ је и више него позитиван, пре свега јер су у питању сликари аматери, а радови су заиста као да су сликали озбиљни професионалци. Слике су заиста предивне. Оно што ме посебно радује, и то могу слободно да кажем, је да Општина Жабаљ предњачи у културним активностима, предњачи у развијању културних садржаја на територији своје општине. Позвала бих и грађане околних општина да посете општину Жабаљ и да се увере која доза и квалитет уметности се овде реализује свакога дана.  У наредном периоду Жабаљ ће бити центар културног стваралаштва и очувања културног наслеђа. Покрајински секретаријат за културу, на чијем сам челу, наставиће озбиљну сарадњу са Општином Жабаљ у смислу реализације и покретања што више пројеката који за циљ имају развој културе и очување традиције, јер без културе немамо ни национални идентитет,” истакла је Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић најпре се захвалио Драгани Милошевић на данашњој посети општини Жабаљ. ” Данас присуствујемо отварању Сабора културног стваралаштва, а који ће се реализовати у наредна три месеца, и на који смо веома поносни. Сарадња између Покрајинског секретаријата за културу и Општине Жабаљ је заиста на једном високом нивоу и управо захваљујући истој реализован је велики део културних догађаја на територији општине Жабаљ. Последње две године Општина Жабаљ је направила велики помак на пољу културе, а ту бих пре свега издвојио реновирање инфраструктурних објеката, а који су намењени за одржавање културних манифестација. У наредном периоду локална самоуправа издвојиће знатно више средстава за ову област, а такође велики број културних манифестација биће подржан, али и организован од стране Оштине,” рекао је Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Прва фаза Сабора културног стваралаштва је ликовна колонија, у којој учествује двадесетак уметника из Удружења „Друштво Шајкашка“, док ће друге две фазе бити изложба рукотворина и изложба народних ношњи. Сваког месеца биће одржана по једна активност Сабора културног стваралаштва, како би биле испоштоване све мере заштите и спречавања ширења вируса.

Остале вести

Отворен Клуб ”Ухвати шансу” намењен младим ромима

Клуб ”Ухвати шансу”, који је намењен младим ромима и ромкињама, свечано је отворен у просторијама ЈУ ”Спортски објекти” у Жабљу. Отварању су присуствовали помоћник Председника Општине Жабаљ за образовање, културу…

Жабаљ | Презентација општине