21°

21°

Председник општине Жабаљ обезбедио пакетиће за децу са Косова и Метохије

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић обезбедио је новогодишње пакетиће деци у селима Суво Грло и Бање у општини Србица на Косову и Метохији, а које је малишанима поделио начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић. Деца која живе у ова два села су у специфичним и суровим условима јер се налазе у потпуном албанског окружењу.

„Свако дете које живи овде је срце Србије и докле год су они овде сцре Србије ће куцати на КиМ и зато држава Србија улаже у боље услове за њихово школовање, улаже у свој народ на овим просторима као никада до сада, уз помоћ и подршку председника Србије Александра Вучића и Канцеларије за КиМ. Држава Србија је у највећој мери присутна овде и у највећој могућој мери улаже економски, инфраструктурно, улаже у пољопривреду и институционално подржава свој народ и то је за понос, похвалу и то наш народ који живи на овим просторима заслужује“, рекао је Симић.

У селима Суво Грло и Бање скоро половина становништва су деца и поклон пакети које им је обезбедио председник општине Жабаљ Чедомир Божић су их посебно обрадовали. Општина Жабаљ традиционално помаже малишанима са Косова и метохије, не само у виду новогодишњих пакетића, већ и  кроз друге видове помоћи, а који су у вези са набавком компијутера, школског прибора и слично.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено