30°

30°

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ И СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ ЖАБАЉ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ : „ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА-ПЕРСПЕКТИВЕ И ИЗАЗОВИ У ФИНАНСИРАЊУ И СТРАТЕШКОМ ПЛАНИРАЊУ“

У организацији мреже за спорт СКГО, у сали Народне скупштине Републике Србије у Београду, одржана је конференција под називом „Локалне заједнице у области спорта-перспективе и изазови у финансирању и стратешком планирању“. Општину Жабаљ на овој конференцији представљао је Зоран Шолаја, члан општинског Већа за спорт, а Спортски савез општине Жабаљ,Предраг Топић, технички секретар савеза. На самој конференцији говорили су министар спорта и омладине, Вања Удовичић, представници министарства, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и представници ДРИ.

На конференцији је учествовао велики број представника локалних самоуправа и спортских савеза из целе Србије, а кроз излагања наведених предавача, присутни су упознати са начином функционисања и финансирања организација у области спорта на нивоу градова и локалних самоуправа.

Истакнута је веома важна улога локалних самоуправа и њихова сарадња са спортским савезима, као организација које уређују област спорта на својим територијама, а посебно њихова улога у спровођењу Закона о спорту.

На самом крају конференције, присутни су позвани да доставе своја питања или предлоге, како би се омогућило што квалитетније уређивање области спорта на територијама локалних самоуправа.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено