25°

25°

Представници општине Жабаљ у посети Словенији

Представници општине Жабаљ, помоћник председника општине Ново Доведан и шеф службе за привреду Симо Васић, у оквиру дводневне посете Љубљани представили су општину Жабаљ. Наиме, у оквиру округлог стола ”Могућности инвестирања словеначких привредника у општине и градове Србије” они су представили словеначким привредницима инвестиционе потенцијале општине Жабаљ.

Током првог дана посете Словенији, представници општине Жабаљ су у оквиру округлог стола представили потенцијале општине, а након тога и обавили разговоре са шест словеначких привредника.

Истог дана обишли су и највеће трговачко предузеће специјализовано за дистрибуцију воћа и поврћа ”Геапродукт”, и том приликом разговарали са домаћинима о могућој сарадњи и повезивању са нашим пољопривредницима.

Други дан боравка у Словенији био је резервисан за посету градоначелнику Новог места, а такође и посету постројења за пречишћавање отпадних вода у Новом месту. У оквиру овог постројења се отпадне материје у води претварају у крајње производе који се могу испуштати у површинске воде без негативног утицаја на животну средину.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено