19°

19°

Представник Србије из општине Жабаљ на летњем кампу „Ranepa“

Милан Станковић, студент из Чуруга, боравио је овог лета у кампу „RANEPA“ који се одржавао у Казању у Русији. Општина Жабаљ наставља да помаже младе и даровите људе, па је тако и ове године помогла Милану да борави у овом кампу.

Камп је организовала Руска академија националне економије и јавне администрације, а „RANEPA“ jeсте један од највећих универзитета у Русији. Ове године, жељу да посете летњи камп изразило је преко 1500 студената, али након ригорозне селекције позвано је њих 212 и читавог света.

Према речима Станковића сам камп се базирао у неколико делова, с тим што је акценат био на раду на пројекту. Наиме, рад на пројекту је представљао рад на три случаја. Организатор  је учесницима представио три стварна случаја који се тренутно решавају. Тим у којем је био Станковић одабрао је случај компаније „Disney“. Наиме ова компанија се сусреће са реорганизацијом и има одређене циљеве у пословању у будућности. Задатак тима у ком је био Станковић састојао се у томе да анализаирају пословање „Disney-a“ задњих неколико година, да анализирају светско тржиште и да дају конкретан предлог компанији како пословати у будућности.

Поред рада на пројекту, током две недеље, колико је траја камп, једно кутурно вече било је резервисано за презентацију земаља учесника кампа, где ј епредстављена Србија као и општина Жабаљ.

Након завршетка кампа, учесници су добили сертификате, као и награде у виду попуста за мастер студије на „RANEPA“ Универзитету у Москви.

 

У Жабљу, 13.08.2017.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено