25°

25°

Презентација Националне службе за запошљавање за послодавце из општине Жабаљ

Представници Националне службе за запошљавање из новосадске филијале одржали су презентацију послодавцима у Жабљу, у згради општине, са циљем да им  приближе детаље сваког од њихових позива и конкурса.

Директорица новосадске филијале НСЗ Татјана Видовић презадовољна је одзивом, јер није очекивала да ће се тражити место више.

„Наш циљ је да информишемо послодавце о свим јавним позивима и конкурсима који су намењени њима, односно да им презентујемо кључне детаље сваког нашег позива и конкурса, како бисмо у наредном периоду интензивирали међусобну сарадњу и заједничким снагама смањили незапосленост и отворили нова радна места“, каже Татјана Видовић.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић захвалио се представницима НСЗ на презентацији и рекао да толика посећеност показује велику заинтересованост послодаваца за многобројне конкурсе.

„Важно је напоменути да је у претходном периоду значајан број лица из општине Жабаљ избрисан са евиденције незапослених, односно пронашли су радно место. Тачније, око хиљаду становника општине Жабаљ у претходне две године пронашли су радно место или су започели сопствени бизнис“, подвукао је Божић.

Према званичним подацима, у општини Жабаљ константно се смањује број незапослених. Велика посећеност ове презентације и помоћ локалне самоуправе најављују да ће се овај тренд наставити и у наредном периоду.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено