14°

14°

Прваци добили жуте мараме и флуоресцентне прслуке

 Општина Жабаљ,  на челу са председником Чедомиром Божићем, још једном је у кратком временском року обрадовала најмлађе ђаке. Након пригодних поклон пакета, у виду школског прибора, који су добили на почетку школске године, у протекла два дана члан општинског већа  Лазар Чонкић задужен за образовање, науку и омладину поделио је првацима у сва четири места: Ђурђеву, Госпођинцима, Жабљу и Чуругу, жуте мараме и флуоресцентне прслуке ради боље заштите малишана у саобраћају.

Подели марама и прслука, поред наставног особља, присуствовали су и саобраћајни полицајци Ненад Гаврић и Војислав Миљевић, који су том приликом одржали ђацима предавање о основним саобраћајним прописима, ђацима као активним учесницима у саобраћају и значају познавања саобраћајне културе ради њиховог безбедног учешћа у саобраћају. Нарочито је скренута пажња  да је из искуства познато да су мала деца посебно узбуђена првих дана у школи и да је зато потребна појачана брига и наставног особља и родитеља о њиховој безбедности приликом доласка и одласка у школу.

Уз пуно постављених занимљивих питања и кроз причу са полицајцима, на крају предавања, ученици су показали да имају завидна предзнања из саобраћајне културе, схватају важност њихове улоге као активних учесника у саобраћају, а да ће им мараме и прслуци служити и ван школе кад у слободно време возе бицикл, тротинете, ролере, шетају ван насељеног места и сл.

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар