16°

16°

Prvaci dobili žute marame i fluorescentne prsluke

 Opština Žabalj,  na čelu sa predsednikom Čedomirom Božićem, još jednom je u kratkom vremenskom roku obradovala najmlađe đake. Nakon prigodnih poklon paketa, u vidu školskog pribora, koji su dobili na početku školske godine, u protekla dva dana član opštinskog veća  Lazar Čonkić zadužen za obrazovanje, nauku i omladinu podelio je prvacima u sva četiri mesta: Đurđevu, Gospođincima, Žablju i Čurugu, žute marame i fluorescentne prsluke radi bolje zaštite mališana u saobraćaju.

Podeli marama i prsluka, pored nastavnog osoblja, prisustvovali su i saobraćajni policajci Nenad Gavrić i Vojislav Miljević, koji su tom prilikom održali đacima predavanje o osnovnim saobraćajnim propisima, đacima kao aktivnim učesnicima u saobraćaju i značaju poznavanja saobraćajne kulture radi njihovog bezbednog učešća u saobraćaju. Naročito je skrenuta pažnja  da je iz iskustva poznato da su mala deca posebno uzbuđena prvih dana u školi i da je zato potrebna pojačana briga i nastavnog osoblja i roditelja o njihovoj bezbednosti prilikom dolaska i odlaska u školu.

Uz puno postavljenih zanimljivih pitanja i kroz priču sa policajcima, na kraju predavanja, učenici su pokazali da imaju zavidna predznanja iz saobraćajne kulture, shvataju važnost njihove uloge kao aktivnih učesnika u saobraćaju, a da će im marame i prsluci služiti i van škole kad u slobodno vreme voze bicikl, trotinete, rolere, šetaju van naseljenog mesta i sl.

Podeli:
Nema komentara

Napišite komentar