Раднички спорт у Општини Жабаљ

Скуп на тему ” Стање радничког спорта у региону Потисје и утврђивање мера за побољшање стања” одржан је у Жабљу 07.10.206.године. На скупу су учествовали чланови Већа за спорт, председници удружења Спорт за све и представници ВССС из општина Бечеј, Ада, Чока, Србобран ,Сента и Жабаљ. Општину Жабаљ представљали су члан општинског Већа за спорт Зоран Шолаја и председник удружења Спорт за све општине Жабаљ, Борис Страживук. “Као члан Већа који је задужен за спорт у локалној самоуправи Жабаљ,желим да Вас поздравим и да истакнем да је наша локална самоуправа препознала Раднички спорт као један од најважнијих делова у систему спорта на нашој територији.

Исто тако истичем да ће локална самоуправа Жабаљ активно учествовати у организацији и побољшању услова за спровођење радничког спорта и рекреације, а кроз обезбеђивање простора, термина и финансирања ових активности путем надлежног спортског савеза, јер је раднички спорт један од приоритета за локалну самоуправау Жабаљ”-истакао је Шолаја.

Славко Перковић, координатор групе за утврђивање стања у регионима похвалио регион “Потисје” и рекао да је то  прави пример како се уређује систем радничког спорта и рекреације у свим његовим сегментима

Показатељ добре праксе и рада у систему спорта и рекреације је масовност и резултат, а то је регион “Потисје” и доказао на Радничкој Олимпијади Војводине-констатовао је Горан Милић,председник Олимпијског комитета за Раднички спорт Војводине.

 

У Жабљу, 11.10.2016.

 

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар