Радни састанак поводом израде студије о могућностима и изазовима за рани развој, образовање и социјалну инклузију ромске националне мањине предшколског узраста

Општина Жабаљ је једна од 15 општина у Србији где се спроводи истраживање ради реализације студије о могућностима и изазовима за рани развој, образовање и социјалну инклузију ромске националне мањине предшколског узраста. Поводом тога, данас је у згради Општине Жабаљ одржан радни састанак коме су присуствовали члан општинског Већа за образовање Лазар Чонкић, заменик начелника општинске Управе Јадранка Савин, шеф Службе за општу управу и друштвене делатности Љиљана Узелац, директор Канцеларије за инклузију Рома Богдан Радул и Тамара Томашевић испред Фондације за отворено друштво.

На састанку је било речи  на који начин локална самоуправа ради на унапеђењу положаја ромске националне мањине, поготово у смислу образовања ромске деце.  Циљ овог састанка је помоћ у истраживању које ће пружити смернице за развијање политика и пракси, а које ће даље допринети унапређењу услова за развој, учење и социјалну инклузију деце предшколског узраста.

 

У Жабљу, 06.10.2016. године

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар