12°

12°

Развој пољопривреде приоритет локалне самоуправе

Председник Општине Чедомир Божић заједно са директором ЈКП ”Водовод Општине Жабаљ” Радованом Плачкићем, помоћником Новом Доведаном и председником МЗ Госпођинци Борисом Страживуком посетио је Пољопривредно газдинство Ђукић из Госпођинаца. Лазар Ђукић се првенствено бави повртарством, а поред тога и воћарством и ратарством, на укупној површини од 800 хектара.

Лазар Ђукић каже да пољопривреда захтева свакодневну посвећеност и целодневни рад, али да су резултати ипак видљиви. ”Пољопривредом се бавим готово 40 година, и током тог периода пролазио сам кроз разне фазе, али морам рећи да тренутно ипак се види помак и напредак и у овој области, што дуги низ година није био случај. Обрађујем укупно 800 хектара земље, од тога је 30 хектара под повртарским културама, 40 хектара под воћем а на осталим површинама су заступљене ратарске културе, а оно што је тренутно највећи проблем је радна снага. У плану нам је изградња модерне Уло хладњаче, и у том случају очекујемо помоћ локалне самоуправе, а у смислу превазилажења одређених бирократских препрека,” истакао је Ђукић.

”Данас нас је угостио један значајан произвођач поврћа у нашој општини, чак један од највећих произвођача лука у Србији. Циљ данашње посете је да имамо једну здраву комуникацију са нашим привредницима, и да уз заједничке напоре створимо један здрав привредни амбијент, на обострану корист, и привредника и локалне самоуправе,” истакао је председник Општине Божић.

Закључено је да је сарадња локалне самоуправе са пољопривредницима одлична, а пољопривредници имају слуха за своју локалну заједницу, па тако помажу школе и вртиће у целој општини донацијама у виду воћа, поврћа и других помоћи, што је доказао и Лазар Ђукић.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено