14°

14°

Сајам хортикултуре у Госпођинцима

Седми по реду Сајам хортикултуре, етно детаља и кућних радова одржан je у суботу, 13. априла  у парку ОШ „Жарко Зрењанин” у Госпођинцима у организацији удружења “Багрем бели”.
У програму су учествовали деца из вртића „Маслачак“, ученици основне школе „Жарко Зрењанин“, ДОНКТ „Ђердан“, КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева, ДОНКТ „Прело“ из Чуруга, КУД „Романо Тернипе“ из Новог Сада, етно певачка група „Василис“ из Ђурђева и певачка група „Романтика“ из Новог Сада. Борис Страживук, председник Месне заједнице Госпођинци и члан Општинског већа за туризам и рурални развој поздравио је све присутне на овој манифестацији рекавши да је Општина Жабаљ настројена ка унапређењу и подршци свих манифестација које су позитивне за друштво и које дају одређени допринос у презентовању народног стваралаштва:

“Општи утисак је да су се овогодишњи учесници изузетно потрудили да унапреде производњу и пласман до купаца. Идеја овог Сајма је да мали произвођачи и удружења промовишу хортикултуру као важну грану пољопривреде уз подршку Општине Жабаљ, рекао је Страживук, уз позив посетиоцима да  уживају у понуди коју су припремили излагачи као и у богатом културно уметничком програму додавши да локална самоуправа на челу са председником Чедомиром Божићем издваја значајна средства у области заштите животне средине, као и за организацију сајмова и манифестација у области екологије.

Учешће на сајму било је бесплатно за све излагаче.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено