12°

12°

Последње вести

Сајам науке у Жабљу

У холу основне школе Милош Црњански у Жабљу, данас је одржан други по реду Сајам науке. Ова манифестација се одржава у склопу обележавања Дана школе. Учесници Сајма били су ученици ове основне школе којима су помагали њихови наставници, који су имали улогу ментора. Сајам су посетили и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић и чланови Општинског већа. Божић је на отварању сајма поздравио присутне и рекао да овакав вид  рада и учења  изузето битан за децу која, на овај начин, много лакше усвајају знање. Посебно се захвалио директорици основне школе Дубравки Миљојковић и наставном кадру што организују овакаве манифестације.
“Децо, марљиво учите. Знање је нешто што вам нико не може одузети. Ви сада градите темељ ваше куће знања. Када одете из основне школе у средњу, а потом и на факултете, биће вам много лакше да ваше знање надоградите” поручио је Божић основцима.

Посетиоци сајма могли су да виде научне радове и експерименте из природних и друштвених наука. Млади презентери су објашњавали све што вас занима из области рада који излажу.

 

 

 

У Жабљу, 26.10.2016.

Остале вести

Жабаљ | Презентација општине