10°

10°

Божић: ”Општина са визијом модерне будућности”

 

Општини Жабаљ признање за енергетску ефикасност

 

(Жабаљ, 25. 10. 2017.) Председник Опшштине Жабаљ, Чедомир Божић анализирао је тренутну ситуацију у смислу унапређења и модернизације ове општине у свим сегментима друштва. Наиме, Божић се осврнуо на динамику инфрастуктурних активности, као и на успешно спровођењу социјалне политике на овој територији

“Поносни смо на младе образоване људи са подручја наше општине и у вези са тим ми се трудимо да их подстичемо у виду стипендија како би они у будућности, струковно, помогли нашој општини у унапређењу и модернизацији. Ученицима средње школа 22. октобар, који путују из осталих насељених места са територије наше општине обезбеђујемо бесплатан превоз. Наш труд се огледа и у настајању да се обезбеде сви неопходни услови за потстицај младих на здрав начин живота у смислу бављења спортом. Нова спорстка хала и спортски терени у Госпођинцима који ће бити завршени до краја године резултат су добре сарадње Покрајинске Владе и Општине Жабаљ, а све у циљу подизања нивоа техничких предуслова и услова за професионално спортско ангажовање младих. Реконструкција јавне расвете на територији наше општине, санација ударних рупа, завршетак четврте и пете фазе изградње канализационе мреже и многи други инфраструктурни пројекти стављају нас у ред Општина са најразвијенијим планом у смислу побољшања стандарда о чему сведуче бројне награде, рецимо, Бизнис конференција “BEES” нам је доделила признање за побољшање енергетске ефикасности. Трудимо се да нашим пољопривредницима омогућимо стручну обуку и образовање, упућивањем истих на најпрестижније међународне сајмове пољопривреде, како би, они, били у корак са савременим организовањем и са иновативним решењима у овој области. Суделовали смо да Фабрика за откуп и прераду краставаца, немачког инвеститора, буде стационирана на нашем подручју што ће веома значити узгајивачима овог поврћа, као и подстаћи запослење 350 радника”.

Чедомир Божић је на основу свега што је урађено у општини Жабаљ, ослањајући се на планове који ће се реализовати у наредном периоду закључио да је Општина Жабаљ територијална јединица са визијом модерне будућности.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено