Састанак са представницима “ГИЗ-а”

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић разговарао је данас са представницима немачког „ГИЗ-а“ о пројектима социјалне заштите које реализује ова орагнизација са седиштем у Немачкој. Иначе „ГИЗ“ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) је организација која послује у целом свету у оквиру међународне сарадње са циљем одрживог развоја. „ГИЗ“ нуди перспективна решења за политички, еконоски и социјални развој у глобализованом свету. Под тешким околностима пружа подршку комплексним реформама и процесима промена. Његов циљ је одрживо побољшање услова за живот људи.

У разговору са председником општине и директором центра за социјални рад „Солидарност“ ирославом Буњевачким, представници „ГИЗ-а“ предочили су своје пројекте који се однсе на посебну помоћ маргинализованим групама људи.

Чедомир Божић предочио је гостима шта све општина Жабаљ у сарадњи са центром за социјални рад чини како би помогла овим људима. „Општина Жабаљ чини све да у оквиру својих могућности и надлежности да помогне центру за социјални рад и његовим корисницима. Свесни смо ситуације и на какве све проблеме наилази Центар за социјални и заједно са директором Центра, насојимо да сви којима је помоћ потребна, адекватну помоћ и добију“ рекао је Божић.

 

У Жабљу 29.06.2017.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено