19°

19°

Сто година постојања фудбалског клуба ”Јединство”

Свечана академија поводом обележавања века постојања ФК „Јединство“ Госпођинци одржана је у госпођиначком Светосавском дому. Након завршетка свечане академије, отворена је изложба слика “Век фудбала у Госпођинцима“.

Свечаној академији присуствовао је и председник општине Жабаљ Чедомир Божић са сарадницима. ”Фудбалски клуб  ”Јединство” из Госпођинаца данас обележава сто година од оснивања и то је уједно и најстарији клуб на подручју наше општине. Велико ми је задовољство присуствовати данашњем јубилеју, и управо клуб ”Јединство” је пример успешног спорта и очувања спортске традиције. Локална самоуправа издваја значајна средства за све клубове са своје територије и за унапређења спорта, а та пракса ће се наставити и у наредном периоду,” истакао је Божић.

У богатој историји „Јединства“ било је веома успешних такмичарских година када је у више наврата освојен општински и међуопштински куп, када се клуб више пута пласирао у подручну и међуопштинску лигу, а највећи успех је пласман у Војвођанску лигу почетком двадесетпрвог века, где се клуб задржао неколико сезона у том степену такмичења.

Тренутно се клуб такмички у Градској лиги Новог Сада, у којој након јесењег дела првенства, заузима прву позицију са реалним и изгледним шанасама да се пласира у виши степен такмичења. У клубу, поред сениорске екипе, постоји и школа фудбала у којој тренирају деца пионирског и кадетског узраста, а такође постоји и ветеранска екипа.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено