16°

16°

Сусрет добровољних ватрогасних друштава Војводине

Настављајући традицију ширења ватрогасне културе, у недељу 11. јуна у Жабљу одржан је седми сусрет добровољних ватрогасних друштава Војводине.

Како контролисати ватру и адекватно реаговати у случајевима пожара, најбоље знају они који годинама добровољно или професионално, носе ватрогасна одела. Своје умеће, редставили су и мештанима Жабља. “Нас у Војводини има око 20.000 добровољних ватрогасаца, који раде у 36 ватрогасних савеза. Ми ватрогасци, у основи добровољци, радимо као сви ватрогасци у свету, идемо да спашавамо људе и материјална добра, рекао је Драган Љајић, председник Ватрогасног савеза Војводине, виши ватрогасни официр прве класе.

Положај ватрогасаца директно је у вези са условима у којима раде, а њихова безбедност је на првом месту. Ватрогасна опрема је , како кажу, скупа.

“Свуда у Војводини и Србији, ватрогасна опрема је доста старог датума производње и остало, значи треба је унапређивати” нагласио је Момир Мандић, заменик председника општине Жабаљ.

Поред заменика председника општине Жабаљ, сусрету ватрогасних друштава Војводине присуствовали су и помоћник председника Радован Плачкић, као и  чланови Општинског већа Лазар Чонкић и Милорад Тргић.

Сусрети ватрогасних друштава организују се од 2005-те, па сваке друге године.

Извор РТВ Војводина 1

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар