24°

24°

Свечано уручени уговори за финансирање и суфинансирање у области културе

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић уручио је данас у згради локалне самоуправе уговоре о финансирању и суфинансирању друштвима која се баве културом у општини Жабаљ. Локална самоуправа издвојила је два милиона динара за развој културних друштава у 2019. години.

Председник Божић истакао је да је култура веома битан сегмент живота сваког друштва, и у складу са тим локална самоуправа ће и ове године издвојити значајна средства за ову област. ”Културна друштва и организације су најбољи промотери једне општине, и управо из тог разлога Општина ће настојати да ову област подигне на једну вишу лествицу. Ове године Општина је издвојила 2 милиона динара за финансирање и суфинансирање културе на овом подручју, са циљем да се обезбеди несметано функционисање свих друштава и организација из ове области”, нагласио је Божић.

Из Општине Жабаљ кажу да годинама уназад велику пажњу посвећују младима, њиховом образовању, подизању културолошке свести и вредновању традиције, што ће наставити да негују и  у наредном периоду.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено