21°

21°

Свечано уручени уговори за финансирање и суфинансирање у области културе

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић уручио је данас у згради локалне самоуправе уговоре о финансирању и суфинансирању друштвима која се баве културом у општини Жабаљ. Локална самоуправа издвојила је два милиона динара за развој културних друштава у 2020. години.

Председник Божић истакао је да је култура веома битан сегмент живота сваког друштва, и у складу са тим локална самоуправа ће и ове године издвојити значајна средства за ову област. ’’На основу конкурса који је локална самоуправа расписала за доделу средстава удружењима грађана чија је основна делатност култура, данас су уручени уговори  представницима културних друштава. Два милиона динара опредељено је за културу, а у наредном периоду планирамо да више средстава издвојимо за ову област и за функционисање удружења која се баве културом,” рекао је Председник Општине Чедомир Божић.

Председник ДОНКТ ”Рогаљ” из Жабља Живко Црњански захвалио се Председнику Општине на помоћи и подршци коју ово друштво има константно годинама уназад од локалне самоуправе. ”Годинама уназад имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом, која нам увек пружа помоћ, како финансијску, тако и логистичку. И ове године смо добили тражена средства од Општине, а која ћемо преусмерити у куповину ношње. Још једном бих нагласио да никада нисмо имали овако добру сарадњу са Општином као последњих пар година, и надам се да ће то да се настави и у будућем периоду,” рекао је Живко Црњански.

Из Општине Жабаљ кажу да годинама уназад велику пажњу посвећују младима, њиховом образовању, подизању културолошке свести и вредновању традиције, што ће наставити да негују и  у наредном периоду.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено