24°

24°

”Улица отвореног срца” окупила велики број малишана у Жабљу

Општина Жабаљ, сада већ традиционално трећу годину за редом, организовала је ”Улицу отвореног срца” у Жабљу, у парку испред храма Светог Николе. За најмлађе суграђане најпре је организована позоришна представа ”Ирвас Тривутин” у биоскопској сали, а након тога су се дружили са ликовима из цртаних филмова попут Мики Маус, Мини Маус, Сунђер Боба, али ту је била и Лол луткица, која је освојила симпатије свих девојчица.

У склопу манифестације ”Улица отвореног срца” ове године је организован и Новогодишњи сајам, на ком су пољопривредни произвођачи из општине представили типичне производе. Сав новац прикупљен на овој манифестацији, као и онај који су посетиоци донирали у посебне кутије, опредељен је за хуманитарне сврхе.

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић истакао је да је веома поносан на ову манифестацију, која је сада већ традиционална за Општину Жабаљ. ”Већ трећу годину за редом организује се манифестација ”Улица отвореног срца”, која је намењена искључиво нашим најмлађим суграђанима. Ова манифестација има хуманитарни карактер и током предходних година сва прикупљена средства су  била донирана удружењу ”Алтруист, док су ове године средства намењена рукометном клубу ”Жабаљ”,” рекао је Божић.

Важност „Улице отвореног срца” огледа се у циљу да се помогне одређеној угроженој друштвеној групи, уз забављање најмлађих суграђана из општине Жабаљ. Спектар различитих културно-забавних активности манифестације представља јединствен начин да се направи спој хуманости и забаве, односно да се организује нешто ће на децу оставити утисак и што ће дуго памтити.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено