22°

22°

Уручене награде најуспешнијим учесницима пројекта „Школама у походе 2018“

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић и  начелник Школске управе Нови Сад, Јован Вукчевић, у свечаној сали Општине Жабаљ, у оквиру Дана отворених врата Општине уручили су дипломе и награде најуспешнијим ученицима, учесницима у пројекту “Школама у походе 2018.

Председник Општине Жабаљ рекао је да локлна самоуправа препознаје значај васпитања и образовања и да се континуирно труди да унапреди ученичке стандарде:

“Само заједничким и посвећеним радом са образовним институцијама можемо умногоме допринети развоју система образовања, а управо такав рад је изнедрио пројекат Школама у походе, у ком је учествовало више стотина ученика са територије општине Жабаљ, који су на кретиван начин исказали своје виђење општине у којој живе и у којој се образују”, закључио  је Божић, након чега је уручио захвалницу начелнику Школске управе Нови Сад, Јовану Вукчевићу, за подршку поменутог пројекта.

Јован Вукчевић је том приликом изразио задовољство што је гост Општине Жабаљ, а поводом завршетка једне веома успешно спроведене акције коју је организовала ова локална самоуправа:

“Пројекат “Школама у походе” је јединствен на овом подручју и желим овим поводом да похвалим иницијативу Општине Жабаљ коју сам и званично подржао пре почетка реализације овог пројекта. Све активности које су спроведене заиста су позитивне и ми као Школска управа их свесрдно подржавамо”, рекао је Вукчевић.

Општина Жабаљ је ове године по први пут покренула пројекат “Школама у походе”, који је јединствен на овом подручју, а усмерен је и посвећен управо нашим најмлађим суграђанима и њиховом стицању основних социјалних вештина. Кроз историју, уметност и опште знање, најмлађи су се упознавали са својом локалном самоуправом, односно подручјем у ком се образују и живе. Кроз поменути пројекат основци су посетили Музеј Војводине и поставку Чуруг на удару империја, упознавајући се са резултатима ископавања на подручју археолошког парка у Чуругу. Основци су се надметали и у говорењу поезије, квизу знања, а учествовали су и у спровођењу конкурса који је био намењен литерарном раду и уметничкој фотографији. Награде је поред председника општине и начелника Школске управе уручивао и помоћник председника Радован Плачкић,

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено