26°

26°

Последње вести

Нема коментара

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Уручене захвалнице најуспешнијим веслачицама

Председник општине Жабаљ са чланом Општинског већа за спорт примио је данас чланице веслачког клуба ”Чуруг” које су у предходном периоду оствариле значајне резултате на државном нивоу. Чедомир Божић  је том приликом разговарао и са председником поменутог клуба о условима као и о будућим активностима општине у смислу унапређења стандарда у овој области.

Председник општине Жабаљ изразио је велико задовољство због успеха младих веслачица из Чуруга. ”Управо медаље и успех наших младих веслачица су показатељ да свако улагање у спорт и улагање у младост, увек доноси резултате. Локална самоуправа ће се максимално трудити да и у наредном периоду подржи све спортисте са територије општине Жабаљ, како би и у будућности имали што више медаља, како од веслачког клуба ”Чуруг’, тако и од осталих спортских клубова,” нагласио је Божић.

Светлана, Марија, Викторија, Милана и њихови другови и другарице из овог веслачког клуба континуирано нижу велике резултате у овом спорту, а медаље које освајају прави су показатељ њиховог труда и рада као и безрезерве подршке Општине Жабаљ.

”Да би веслачки резултати били успешни потребно је да постоје услови за тренирање, као и стална финансијска помоћ, коју наш клуб има у сваком смислу има од локалне самоуправе,” рекао је председник веслачког клуба ”Чуруг”.

Прва веслачка стаза у Чуругу отворена је недавно, када је на обали Старе Тисе, испред зграде Веслачког клуба „Чуруг“ одржана свечаност поводом отварања.

Један од приоритета општине Жабаљ је развој спорта, те ће, стога, и у наредном периоду наставити да поспешује активности својих спортиста, како професионалаца, тако и аматера.

Остале вести

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Председник Општине и Покајинска секретарка за културу отворили Сабор културног стваралаштва

Сабор културног стваралаштва отворен је данас у дворишту Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу. Културни догађај, који се састоји од три фазе, отворили су Покрајински секретар за културу, јавно…

Бесплатни мамографски преглед за жене у општини Жабаљ

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић састао се са помоћником покрајинског секретара за здравство др Снежаном Бојанић, кад је договорено да жене из општине Жабаљ добију прилику за бесплатну мамографију, уз…

Жабаљ | Презентација општине