13°

13°

Uručene zahvalnice najuspešnijim veslačicama

Predsednik opštine Žabalj sa članom Opštinskog veća za sport primio je danas članice veslačkog kluba ”Čurug” koje su u predhodnom periodu ostvarile značajne rezultate na državnom nivou. Čedomir Božić  je tom prilikom razgovarao i sa predsednikom pomenutog kluba o uslovima kao i o budućim aktivnostima opštine u smislu unapređenja standarda u ovoj oblasti.

Predsednik opštine Žabalj izrazio je veliko zadovoljstvo zbog uspeha mladih veslačica iz Čuruga. ”Upravo medalje i uspeh naših mladih veslačica su pokazatelj da svako ulaganje u sport i ulaganje u mladost, uvek donosi rezultate. Lokalna samouprava će se maksimalno truditi da i u narednom periodu podrži sve sportiste sa teritorije opštine Žabalj, kako bi i u budućnosti imali što više medalja, kako od veslačkog kluba ”Čurug’, tako i od ostalih sportskih klubova,” naglasio je Božić.

Svetlana, Marija, Viktorija, Milana i njihovi drugovi i drugarice iz ovog veslačkog kluba kontinuirano nižu velike rezultate u ovom sportu, a medalje koje osvajaju pravi su pokazatelj njihovog truda i rada kao i bezrezerve podrške Opštine Žabalj.

”Da bi veslački rezultati bili uspešni potrebno je da postoje uslovi za treniranje, kao i stalna finansijska pomoć, koju naš klub ima u svakom smislu ima od lokalne samouprave,” rekao je predsednik veslačkog kluba ”Čurug”.

Prva veslačka staza u Čurugu otvorena je nedavno, kada je na obali Stare Tise, ispred zgrade Veslačkog kluba „Čurug“ održana svečanost povodom otvaranja.

Jedan od prioriteta opštine Žabalj je razvoj sporta, te će, stoga, i u narednom periodu nastaviti da pospešuje aktivnosti svojih sportista, kako profesionalaca, tako i amatera.

Podeli:
Nema komentara

Postavljanje komentara nije dozvoljeno