20°

20°

Уручен уговор за реконструкцију фасаде на дан храмовне славе

Православна црква у Жабљу прославила је своју храмовну славу, пренос моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, светом литургијом коју је служио Епископ бачки Иринеј уз свештенство и Епископа мохачког Исихија.

Својим присуством и молитвеним учешћем у богослужењу Председник Општине Чедомир Божић са својим сарадницима поделио је духовну радост празника.

Након свете литургије уз присуствo владике Иринеја Председник Општине уручио је уговор о субвенцији реконструкције фасаде цркве у Жабљу.

Архирејерски намесник Жабаљски Миладин Бокорац задовољан је сарадњом са локалном самоуправом, која траје већ годинама, и истакао да је помоћ Општине константна, а данашњи уговор о субвенционисању реконструкције фасаде на цркви је управо показатељ одличне сарадње. ”Данас смо прослави храмовну славу која је за нас ове године заиста нешто посебно, јер нас је својим присуством почастио Епископ бачки Иринеј, који је уз свештенство, али и Епископа мохачког Исихија, служио свету литургију. Након свете литургије Владика Иринеј је беседио и својом беседом поучио наше вернике, онако како само он то зна, прецизно, недвосмислено и јасно. Овом приликом је и Општина Жабаљ уручила Српској православној цркви у Жабљу уговор о финансирању радова на фасади цркве у износу од три милиона динара,” рекао је Бокорац.

”Поводом храмовне славе у Жабљу Општина Жабаљ искористила је прилику да, на основу конкурса који се односи на доделу средстава верским заједницама, данас уручи уговор црквеној општини у Жабљу. Вредност уговора износи три милиона динара, а средства ће бити опредељена за наставак реконструкције фасаде на цркви,” рекао је Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Локална самоуправа ће наставити да помаже све верске заједнице на својој територији, што већ годинама уназад чини.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено