21°

21°

Ускоро потпуна реконструкција Музеја ”4. јануар” у Жабљу

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић обишао је данас са сарадницима и директором ОНБ ”Вељко Петровић” Милованом Мирков, Музеј „4. јануар“, који се налази на подручју Старог Жабља. Музеј, који чине три павиљона, од великог је значаја за грађане општине и биће потпуно реконструисан. Музеј је смештен у оквиру Спомен комплекса Црна Ћуприја, који је комеморативни простор у знак сећања на жртве фашизма из овог краја и проглашен је за споменик културе од великог значаја.

”Пре тридесетак дана најавили смо реконструкцију Музеја ”4. јануар” и управо данас обилазимо овај Музеј и крећемо са реализацијом целокупне реконструкције истог. Настављамо са културним унапређењем у општини Жабаљ и наравно са унапређењем инфраструктуре када су у питању објекти који су део Општинске народне библиотеке. Општина ће уложити преко 15 милиона динара ове године за реализацију пројекта реконструкције Музеја ”4. јануар” у Жабљу, чиме ће бити заокружен туристичко-информативни потенцијал на територији општине Жабаљ,” рекао је Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

” У сарадњи са Општином Жабаљ договорили смо потпуну реконструкцију павиљона 1, 2 и 3 који се налазе у саставу Музеја ”4. јануар”, где ће бити изложено историјско нематеријално наслеђе општине Жабаљ,” рекао је директор ОНБ ”Вељко Петровић” Милован Мирков.

Завршетак свих радова на музеју, које финансира локална самоуправа, очекује се до краја године.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено