25°

25°

Усвојен буџет Oпштине Жабаљ за 2020. годину

Данас је у скупштинској сали Општине одржана 36. по реду седница Скупштине општине Жабаљ, на којој је било присутно укупно 29 одборника, али и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић, директори јавних установа, као и чланови већа. Највише је речи било о усвајању ребаланса буџета општине Жабаљ за 2019. годину, као и усвајању буџета за 2020. годину.

Председник Скупштине општине Жабаљ Радован Чолић најпре се захвалио свим присутним одборницима на данашњем присуству. ”Од присутних 29 одборника њих 26 је донело одлуку о ребалансу буџета за 2019. годину и усвајању буџета за 2020. годину. Буџет за 2020. годину највећим делом се односи на путну инфраструктуру, али и на реконструкцију водоводне мреже,” рекао је Чолић.

”На данашњој Скупштини усвојен је буџет Општине Жабаљ за 2020. годину у износу од 808 милиона динара. Средства ће бити опредељена, поред редовних финансирања за једну календарску годину, и за реконструкцију локалних путева, као и за изградњу фабрике воде у сва четири насељена места општине Жабаљ, али и реконструкцију водоводне мреже. То су неки циљеви који су предвиђени буџетом за 2020. годину али и за 2021. годину, јер се ради о већим инвестицијама које реално не могу да се остваре у једној календарској години,” истакао је председник Општине Чедомир Божић.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено