15°

15°

Ватрогасци добили нове униформе

Свечана додела униформи члановима Добровољног ватрогасног друштва општине Жабаљ уприличена је данас у згради локалне самоуправе. Додели су, осим чланова друштва и председника Ватрогасног савеза Војводине и председника ДВД општине Жабаљ Синише Шавије, присуствовали и председник Скупштине Општине Жабаљ Радован Чолић и члан Општинског већа за комуналне делатности Борис Плесковић.

Опрему је финансирала Покрајинска влада, са укупним износом од преко 35 милиона динара, за  Ватрогасни савез Војводине. Укупно је додељено скоро 1.300 униформи, за 86 друштава. Са територије општине Жабаљ на конкурсу су учествовала три друштва – Чуруг, Ђурђево и Госпођинци, а добили су укупно 45 униформи, свако друштво по 15. Општина Жабаљ издвојила је око 250.000 динара, за финансирање ПДВ.

Председник Скупштине Општине Жабаљ Радован Чолић и члан Општинског већа за комуналне делатности Борис Плесковић поручили су ватрогасцима да ће им, као и до сад, и у будућем периоду бити на располагању за сваку врсту помоћи и да ће помоћи када је у питању реконструкција ватрогасног дома.

Председник ДВД општине Жабаљ Синиша Шавија истакао је да је сарадња са локалном самоуправом увек била на завидном нивоу и да је сигуран да ће тако бити и даље, зарад што бољег функционисања ватрогасаца, у циљу помоћи грађанима општине.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено