ВЕЛИКИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРИСТА ИЗ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ: Председници културно-уметничких друштава појединачно позвали суграђане да дођу

Општина Жабаљ организује велики новогодишњи концерт свих културно-уметничких друштава са своје територије. Концерт ће бити одржан у понедељак, 14. јануара од 19 часова у жабаљској спортској хали. Учествоваће КУД „Рогаљ“ из Жабља, ДОНКТ „Прело“ из Чуруга, ДОНКТ „Ђердан“ из Госпођинаца, КУД „Бранислав Нушић“ и КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева. Председници ових културно-уметничких друштава позвали су суграђане да дођу у што већем броју на овај заједнички концерт, а свако од њих навео је посебне разлоге за то.

Председник КУД „Рогаљ“ из Жабља Живко Црњански очекује да ће кроз кореографије показати свој труд, као и све оно што су годинама радили.

Председник ДОНКТ „Прело“ из Чуруга Владимир Петровић сматра да је важно да суграђани подрже овај концерт.

„Ова манифестација је веома значајна, јер ће допринети подизању културолошке свести, која се у великој мери изгубила“, наглашава Петровић.

Председница ДОНКТ „Ђердан“ из Госпођинаца Анђелка Ђукић каже да овај концерт симболизује младост кроз песму и игру и да је зато важно да сви заједно на овај начин уживају у култури и традицији.

Председник КУД „Бранислав Нушић“ из Ђурђева Душан Марковић поручио је суграђанима да дођу на концерт и тако сви заједно допринесу томе да он постане традиционалан у општини Жабаљ, што ће бити од посебно великог значаја за оне најмлађе, који треба да негују љубав према традицији и култури.

Председник КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева Никола Кухар позвао је суграђане да дођу на концерт у што већем броју, како би се уверили колико се труде, као и да је веома важно да фолклористи из целе општине сарађују и заједно функционишу.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено