-7°

-7°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

Председник Покрајинске владе Игор Мировић у посети Основној школи у Госпођинцима

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Основну школу „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима код Жабља, у којој почињу радови на завршетку фискултурне сале и отворених спортских терена, за које је финансијска средства обезбедила АП Војводина.

Након обиласка школе, у обраћању медијима, Игор Мировић је рекао да је Покрајинска влада, на једној од претходних седница, усвојила вишегодишњи план обнове предшколских установа, основних и средњих школа, домова ученика и других објеката у систему образовања на територији АП Војводине.

„Започели смо са финансијским и техничким припремама и данас, у Oсновној школи „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, показујемо како ћемо у наредних неколико година, у обиму који ће зависити од финансијских средстава, широм Војводине унапређивати услове у којима бораве и образују се наша деца. То радимо заједно са Владом Републике Србије, која је, пре неколико дана, за једну школу у Врбасу издвојила неопходна средстава. Већ од наредне недеље ћемо имати механизам координације: тачно ћемо знати, у односу на расположива средства, са ког нивоа власти у којој школи ће се интервенисати“, изјавио је председник Покрајинске владе.

Мировић је додао да од 2010. године траје проблем незавршеног објекта фискултурне сале и спортских терена у основној школи у Госпођинцима, те да верује да ће крај ове године школа дочекати са потпуно измењеним изгледом. Наиме, Покрајинска влада је из буџета издвојила више од 24 милиона динара за фискултурну салу и Управа за капитална улагања Војводине 10 милиона за спортске терене.

Мировић је посебно нагласио да се неће стати са овим радовима пошто ни сам школски објекат није у сјајном стању.

„Деца у малим срединама и у малим општинама, морају имати све услове као и деца у великим градовима – Београду, Новом Саду, Суботици. Ми ћемо се трудити да те услове изједначимо. И, ово је почетак те велике акције, у седам дана су већ две школе добиле значајна средства, а наредних недеља моћи ћете да пратите како ће то бити и у већини других школа у Војводини“, поручио је Игор Мировић.

Осврнувши се на то да је постојао неиспуњен план да се фискултурна сала заврши још 2010. године, директор школе Дарко Вранешевић изразио је чврсто уверење да ће то бити учињено 2017. године. Он је рекао да је за редове на фискултурној сали извршена наплата, а није урађена позиција, те да ће о том случају одлучивати надлежни органи, о чему ће јавност бити обавештена. Иначе, Основну школу „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима похађа 305 ученика, а настава физичког се одвија у две спојене учионице, са једном напуклом гредом. Ситуацију отежава и то што не постоје ни терени на отвореном простору.

Обиласку школе присуствовао је и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања и Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Након обиласка основне школе у Госпођинцима, председник Покрајинске владе посетио је Жабаљ, где је разговарао са председником Општине Чедомиром Божићем о утврђеном плану инвестиција у овој општини и свим насељеним местима, у 2017. години.

 

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине