22°

22°

Последње вести

Локална самоуправа обезбедила бесплатне уџбенике за све прваке

Свечани пријеми за ученике првих разреда одржани су у сва четири места општине Жабаљ. Уписано је укупно 299 првака, од којих у Жабљу 101, у Чуругу 92, у Ђурђеву 62 и у Госпођинцима 44. За њих су организоване и представе поводом добродошлице, а Општина Жабаљ је, као и претходних година, за сваког обезбедила бесплатан комплет уџбеника.

Председник општине Урош Радановић пожелео је добродошлицу првацима и њиховим родитељима, истакавши да му је драго што је присуствовао тако важном дану за све њих.

„Локална самоуправа је ове године издвојила око два милиона динара, како бисмо за све прваке из целе општине обезбедили комплете уџбеника и тако родитељима олакшали почетак школовања њихове деце. Наставићемо и у будућности да континуирано помажемо рад свих образовних установа на територији наше општине, јер једино заједничким снагама можемо постићи квалитетније и још боље образовање наше деце“, рекао је Радановић.

Како истичу из локалне самоуправе, набавка уџбеника само је један вид подршке која је усмерена ка образовању. У зависности од приоритета, сваке године се улаже и у реконструкције школских објеката, што је планирано и у текућој години.

Остале вести

Рок за прелазак на е-фискализацију 1. мај

Општина Жабаљ континуирано улаже напоре како би привредници са ове територије имали сву неопходну помоћ када је у питању њихово пословање. Један од првих сегмената нашег унапређења огледа се у…

Жабаљ | Презентација општине