21°

21°

Последње вести

Нова аутобуска стајалишта у општини Жабаљ

У свим насељеним местима општине Жабаљ постављена су нова соларна аутобуска стајалишта, што је и најављено крајем прошле године када је потписан Уговор са Покрајинским секретаром за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Овај пројекат Покрајински секретаријат финансирао је са скоро 4.000.000 динара, док је Општина Жабаљ издвојила 900.000 динара.

Стајалишта су постављена на местима са највећом фреквенцијом путника, а иста се напајају струјом помоћу соларних панела, односно из обновљивих извора енергије. Ова стајалишта садрже и бежичну рачунарску мрежу, систем видео надзора, прикључке за пуњаче мобилних телефона, аутоматски позив уколико дође до вандалског понашања на стајалишту и још доста тога.

Општина Жабаљ је у предходном периоду показала одлучност да се у одговорном понашању када су у питању различити инфраструктурни пројекти. Нова аутобуска стајалишта су само један сегмент унапређења стандарда на подручју наше општине. Наши планови су да у будућем периоду заменимо сва аутобуска стајалишта за које сматрамо да ће поред њихове основне намене у многоме допринети њихова мултифункционалност, па ће грађани који их користе имати могућности да у чекању превоза користе бесплатне услуге интернета као и информишу се о свим активностима Општине на постојећим панелима који се налазе у склопу новог стајалишта, рекао је председник Општине Чедомир Божић.

 

Остале вести

Укинута ванредна ситуација у општини Жабаљ

На основу Закључка Штаба за ванредне ситуације Општине Жабаљ, председник Општине Жабаљ Урош Радановић донео је Одлуку о укидању ванредне ситуације за целу територију општине, због ширења епидемије заразне болести…

Жабаљ | Презентација општине