-9°

-9°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

Општински штаб за ванредне ситуације донео нове мере за спречавање и сузбијање заразне болести ”COVID-19”

На основу Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 и Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Жабаљ, Општински штаб за ванредне ситуације на ванредној седници одржаној дана 22.07.2020. године донео је следеће посебне мере заштите становништва од заразне болести COVID-19:

Ограничава се радно време угоститељских објеката који немају башту, ноћних клубова и кладионица тако да ти објекти неће радити од 21.00 часа до 06.00 часова наредног дана.

Ограничава се радно време угоститељских објеката који имају башту, тако да ти објекти неће пружати угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21.00 часа, а у отвореном делу објекта (башти) од 23.00 часа до 06.00 часова наредног дана.

У угоститељским објектима, баштама угоститељских објеката и другим објектима ограничава се број лица која ту могу бити истовремено присутна, тако да на свака 4m2 може бити присутно једно лице.

Угоститељи су дужни да распореде  столове тако да буду одвојени један од другог два метра, а за столом може да седи највише два госта, изузев ако су у питању родитељи са малолетном децом или лица која живе у заједничком домаћинству.

Максималан број гостију у затвореном делу угоститељског објекта утврђује се спрам квадратуре пословног објекта пријављеног кроз пореску пријаву. Квадратура отвореног дела угоститељског објекта утврђује се спрам квадратуре неизграђеног дела грађевинског земљишта пријављеног кроз пореску пријаву, док се квадратура летње баште утврђује на основу решења о заузећу јавне површине.

На улазу у објекат, односно у башти угоститељског објекта мора бити јасно истакнута површина и број лица која могу бити истовремено присутна.

У свим другим објектима у којима се врши продаја робе и пружање услуга,  јавним затвореним просторима ( продавнице, играонице, кладионице,  теретане и сл.)  ограничава се број лица која ту могу бити истовремено присутна, тако да на свака 4 m2 може бити присутно једно лице. На улазу у уобјекат мора бити јасно истакнута површина и број лица која могу бити истовремено присутна.

Број присутних лица у објекту  утврђује се спрам квадратуре пословног објекта пријављеног кроз пореску пријаву, а уколико се не може утврдити на овај начин, у објекту могу бити присутна два лица не рачунајући запослене.

Организована окупљања у затвореном и на отвореном јавном простору дозвољена  су само када се окупља највише 10 (десет) лица, с тим што између окупљених лица мора постојати растојање од најмање 1,5 метара.

Под организованим окупљањем на затвореном и отвореном јавном простору нарочито се сматрају: славља, прославе, парастоси, музички, забавни и културни програми и манифестације, политички скупови и слична окупљања.

Под јавним простором у смислу ове тачке сматрају се спортске хале, биоскопске сале, отворени спортски терени, улице, тргови и друге јавне површине, угоститељски објекти и играонице.

Забрањује се одржавање вашара, пијаца, организовање спортских утакмица, као и окупљање и  боравак на дечијим игралиштима и уређеним обалским просторима.

У јавном превозу обавезно ношење заштитних маски, уз редовно проветравање и дезинфекцију возила.

Наређује се пуна примена свих превентивних мера у установама предшколског васпитања и образовања, устновама културе и зградама у јавној својини општине Жабаљ.

Наређује се што чешће прање улица и јавних површина уз употребу дезинфекционих средстава.

Наређује се дезинфекција најмање једанпут дневно заједничких просторија у стамбеним зградама.

Заштитне маске су обавезне у затвореном простору.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од два метра, попут редова испред продавница,банака, поште, апотека, аутобуских стајалишта и слично.

Наредба

 

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине