Последње вести

Нема коментара

Матица српска и Општина Жабаљ потписале Протокол о сарадњи

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић и Председник Матице српске проф. др Драган Станић потписали су Протокол о сарадњи. Протокол је закључен на обострану жељу и интерес, ради унапређења квалитета књижевног,…

Општина Жабаљ обезбедила двадесетчетворочасовну заштиту целокупног атара

Другу годину заредом, Општина Жабаљ обезбедила је заштиту целокупног атара, односно 32.000 хектара обрадивог земљишта и то у договору са пољопривредницима, а у сарадњи са професионалном агенцијом за видео надзор и обезбеђење, Пољочуварском службом ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ и уз константну подршку локалне полиције. На тај начин биће заштићени од крађа сви пољопривредни усеви на територији општине. Локална самоуправа издвојила је за то више од милион и по динара, док су пољопривредници обезбедили 900.000 динара.

Председник општине Чедомир Божић истиче да се свака одлука у вези са пољопривредом доноси искључиво у договору са самим пољопривредницима и представницима пољопривредних удружења.

„Поштујемо наше пољопривреднике и њихове предлоге и искључиво ти предлози и сугестије су основа да се реализују све активности, што је један од доказа наше одличне сарадње“, каже Божић.

Све учесталије крађе у атарима широм општине Жабаљ током протеклих година разлог су ангажовања професионалне агенције за обезбеђивање, која ће у сарадњи са полицијом 24 сата мотрити на обрадиво земљиште, чији власници су свакодневно трпели велику штету. Прошле године се та идеја показала одличном, стога је одлучено да се настави са том врстом заштите.

Пољопривредник из Жабља Ђорђе Дракулић задовољан је том акцијом и каже да је уродила плодом, јер је заиста смањен број крађа.

„Заштита атара на овај начин одлично се показала, много нам је значило постављање камера, које је истински имало ефекта, а сваки позив грађана агенција је  максимално испоштовала“, каже Дракулић, док Радослав Новаков, који се бави и пољопривредом и сточарством у Жабљу, додаје да се одмах сложио са идејом локалне самоуправе и од како је заживела, каже, на њивама је све под контролом, а смањио се и број крађа стоке.

Моле се сви грађани који уоче починиоце крађе, да одмах известе контролни центар на број телефона 062/882-14-17.

Остале вести

Матица српска и Општина Жабаљ потписале Протокол о сарадњи

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић и Председник Матице српске проф. др Драган Станић потписали су Протокол о сарадњи. Протокол је закључен на обострану жељу и интерес, ради унапређења квалитета књижевног,…

Потписани уговори о финансирању спортских клубова и удружења

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић уручио је уговоре о финансирању спортским клубовима и удружењима, заједно са чланом Општинског већа за спорт Зораном Шолајом и председником Спортског савеза општине Жабаљ Урошем…

Предлог Одлуке о ребалансу буџета 2021.год.

Позив за јавну расправу – Одлука о ребалансу буџета за 2020. год. Предлог Одлуке о првом ребалансу буџета општине Жабаљ за 2021. год. Програм јавне расправе – Одлука о ребалансу…

Жабаљ | Презентација општине