Последње вести

Општина Жабаљ обезбедила уџбенике за све прваке са своје територије

У основним школама у сва четири места општине Жабаљ приређен је свечани дочек за прваке. Том приликом, најмлађи школарци добили су на поклон од локалне самоуправе комплет уџбеника за текућу школску годину. Укупно је уписано 262 првака, од тога у Жабљу 91, у Госпођинцима 43, у Чуругу 69 и у Ђурђеву 51 који ће наставу слушати на српском и осам ученика који ће наставу слушати на русинском језику.

Председник општине Чедомир Божић дочекао је прваке у Ђурђеву, пожелевши им том приликом срећно и успешно школовање.

„Полазак у школу представља почетак пута који је најлепши, најзанимљивији и носи са собом многе успомене, али он зна да буде и те како тежак уколико се том путу прескачу школске обавезе и задаци који буду били пред вама. Трудите се да будете одлични ученици, да слушате своје учитељице и покушајте да као кроз игру решавате и најтеже задатке који вам буду постављени“, истакао је Божић, додајући да ће Општина Жабаљ и даље настојати да омогући све неопходне техничке услове, како би и будући прваци несметано похађали наставу.

Члан Општинског већа за образовање и некадашњи наставник техничког у Жабљу Лазар Чонкић дочекао је жабаљске прваке и поручио им да онај ко има знање, може да влада ситуацијом и да буде моћан у свом послу.

„Наши прваци имају среће што су све четири школе изузетно добро опремљене и што имају стручне и искусне учитеље и наставнике, те треба да напуне главице са што више знања, јер увек има шта да се научи, а сви знамо да је знање највећа моћ“, рекао је Чонкић.

Сада кад имају све услове и помоћ са неколико страна, првацима остаје да дају најбоље од себе и да им свакодневни одлазак у школу не пада тешко. А с обзиром на то да су се првог дана одлично уклопили са другарима и учитељицама, неће им бити проблем да сигурно пливају школским водама.

Остале вести

Одржана седма седница СО Жабаљ

Седма по реду седница Скупштине општине Жабаљ одржана је данас у великој сали зграде локалне самоуправе, а присутно је било 18 одборника. На дневном реду било је доношење Одлуке о…

Жабаљ | Презентација општине