-4°

-4°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

Општина Жабаљ обезбедила мобилни објекат за Дом здравља

Општина Жабаљ обезбедила је за Дом здравља Жабаљ мобилни објекат, који је данас постављен, а који ће служити као пријемно-тријажна амбуланта, како би се спречио улазак вируса “Covid 19” у здравствене установе.


Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић истакао је да је један од главних приоритета локалне самоуправе здравствена заштита грађана.
“Протекле године улагали смо у здравствене установе тако што смо реконструисали објекте и набавили нове важне апарате, а нажалост, ова година је другачија, па су наше тренутне активности усмерене ка пружању помоћи у циљу сузбијања вируса “Covid 19”. Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо здравственим радницима, како бисмо заједно сачували здравље наших грађана”, нагласио је Божић.

Лекар ДЗ Жабаљ др Татјана Берић Цмиљановић замолила је грађане за стрпљење и упорност.
“Осим тога сто смо у јеку борбе против вируса “Covid 19”, свакодневно се повећава прилив пацијената, што због различитих повреда, што због погоршања хроничних обољења. Трудимо се да једнаку пажњу пружимо сваком пацијенту, те вас молимо за стрпљење и разумевање за тренутне околности у којима радимо”, рекла је др Берић Цмиљановић.
У протеклим недељама, Служба хитне медицинске помоћи ДЗ Жабаљ имала је много озбиљних интервенција, попут тешких саобраћајних несрећа, а готово свакодневно, у више наврата пружају помоћ лицима на јавном месту.
Из жабаљске хитне службе захваљују се савесним грађанима што их обавештавају о онима које затекну на јавним местима, са здравственим тегобама, а још једном моле грађане да буду упорни приликом позивања, јер су сви позиви ка хитној помоћи преусмерени на мобилни телефон, како би лекари све време били на располагању пацијентима.

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине