Последње вести

Почела реконструкција крова на згради предшколске установе у Жабљу

На згради објекта „Мудра сова“ у оквиру Предшколске установе „Детињство“ у Жабљу започета је реконструкција крова. У оквиру пројекта, постоје четири целине, а то су реконструкција објеката, набавка опреме за рад кухиње, набавка возила за потребе радника предшколске установе и едукације на тему демографије и демографске политике. Инвестицију вредну око 11 милиона динара финансирала је републичка Влада, уз суфинансирање Општине Жабаљ.

Председник општине Урош Радановић посетио је жабаљски вртић, где је обишао радове и, том приликом, истакао је да је локална самоуправа у протекле две до три године урадила много тога, како би се побољшали услови за смештај деце.

„Осим што су реновирани остали објекти предшколских установа, очекујемо завршетак радова на овом објекту за десетак дана, чиме ће бити заокружена целина, односно сви предшколски објекти на територији општине биће савремено опремљени, за боравак деце у најбољим условима. У сарадњи са Владом Србије, обезбедили смо и уређаје који су потребни за функционисање кухиње, такође набављена су и два нова возила за потребе радника ове установе“, подвукао је Радановић.

Челници локалне самоуправе поручили су да ће и у наредној години деца и млади бити један од приоритета и да ће се наставити улагања у образовање. Председник општине је, овог месеца, током обилазака школа и вртића, разговарао са директорима тих установа, који су изложили потешкоће и проблеме са којима се сусрећу, у чијем решавању ће им локална самоуправа помоћи у наредним месецима.

Остале вести

Основна школа у Госпођинцима добила нове лаптопове и паметне табле

Основна школа „Жарко Зрењанин“ из Госпођинаца добила је 15 нових лаптопова и две паметне табле, које је обезбедила фирма „Агропродукт“ из Госпођинаца. Председник Општине Жабаљ Урош Радановић захвалио се власнику…

Жабаљ | Презентација општине