-3°

-3°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

Подела пакета пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара

У општини Жабаљ почела је подела пакета пензионерима са примањима испод 30.000 динара, које је обезбедила Општина Жабаљ у сарадњи са Покрајинском владом. Пакети се састоје од основних животних намирница и хигијенских средстава, а пензионерима их на кућне адресе достављају волонтери.

У ову акцију се укључио и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић са сарадницима. Божић каже да је до сада подељено више од 2000 пакета, а да се ова акција наставља и даље:

– Поред доставе основних потрепштина и лекова грађанима старијим од 65 година, што волонтери Општине Жабаљ врше свакодневно, у акцији поделе хуманитарних пакета придружили су се и сви директори јавних установа, чланови Општинског већа, одборници, као и запослени у администрацији Општинске управе који су се добровољно пријавили да волонтирају – навео је Божић.

 

Он је захвалио свим волонтерима на труду који улажу, као и на несебичности и бризи коју су показали за старију популацију.

– У овој ситуацији солидарност и хуманост је најважнија, а ови млади људи, који су свакодневно на терену и помажу својим суграђанима, су показатељ да заједно можемо све и да ћемо заједно победити и у овој борби – поручио је Божић.

Акција се наставља, а у наредним данима  пензионерима са територије општине Жабаљ, који имају примања мања од 30.000 динара, пакети помоћи ће бити достављени на кућну адресу.

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине