12°

12°

Последње вести

Потписани уговори о финансирању спортских клубова и удружења

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић уручио је уговоре о финансирању спортским клубовима и удружењима, заједно са чланом Општинског већа за спорт Зораном Шолајом и председником Спортског савеза општине Жабаљ Урошем Богојевићем. Упркос неповољној прошлој години, локална самоуправа није умањила средства намењена спортистима, а потписано је укупно 19 уговора, за 17 клубова и два удружења.

Том приликом, Радановић је истакао да ће увек бити потпора спортистима, како би имали што боље услове за напредак.

„Договорили смо се да убудуће овакви конкурси буду расписани годину дана раније, тако да очекујем да до краја ове године распишемо конкурсе за наредну годину, како би спортски клубови и удружења на време могли да планирају како ће трошити средства“, подвукао је председник Општине Жабаљ.

Члан Општинског већа за спорт Зоран Шолаја рекао је да је локална самоуправа још једном показала колико брине о развоју спорта на својој територији и у којој мери подстиче све спортске клубове и удружења на још бољи рад. Са тим се усагласио и председник Спортског савеза општине Жабаљ Урош Богојевић, који је нагласио да, иако је година била тешка, нису изостали добри резултати у групним и у појединачним спортовима.

Како је поручено, Општина Жабаљ ће и у наредном периоду подржавати спортисте са своје територије, и професионалце и рекреативце, нарочито оне најмлађе.

Остале вести

Могућа сарадња између Општине Жабаљ и Музеја Војводине

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић састао се са археологом Станком Трифуновићем из Музеја Војводине, који већ 23 године истражује локалитете у Чуругу. Археолози су најпре истраживали само локалитет „Стари виногради“,…

Жабаљ | Презентација општине