10°

10°

Последње вести

Председник Општине посетио произвођаче сира из Чуруга

У оквиру стратегије унапређења квалитета живота и побољшања животног стандарда грађана, председник Општине Жабаљ Чедомир Божић посетио је, са сарадницима, Пољопривредно газдинство Радишић из Чуруга, које производи различите врсте сира под називом „Фармер“.

”Породица Радишић је заиста пример озбиљне, предане и производње високог квалитета. Управо тако треба да изгледа један затворен циклус производње, од узгоја ратских културе за прехрану стоке, па до финалног проивода – сира. Локална самоуправа ће настојати да помаже оваквим газдинствима, фокусира се на њихову промоцију и самим тим створи бренд, и озбиљне промотере,” нагласио је Божић.

”Производњом сира бавимо се годинама уназад, с тим што константно унапређујемо, модернизујемо и усавршавамо нашу производњу, уз проширење и наше понуде. Оно што је примат у нашој понуди су свакако роловани сиреви, који су, слободно могу рећи наш бренд, а уз то производимо и традиционално ситни сир, кришке, гауду, качкаваљ, а од скоро имамо у нашој понуди и пармезан. Моја замисао је ”Бутик сира”, као места где бих могли да презентујемо и изложимо све наше млечне производе” каже Зорица Радишић.

Челници општине и произвођачи усагласили су се да постоји велики туристички потенцијал на подручју општине Жабаљ, који треба искористити у сврху изградње бренда који ће бити препознатљив у целој држави, региону, па и у свету.

Остале вести

Одржана седма седница СО Жабаљ

Седма по реду седница Скупштине општине Жабаљ одржана је данас у великој сали зграде локалне самоуправе, а присутно је било 18 одборника. На дневном реду било је доношење Одлуке о…

Жабаљ | Презентација општине