-4°

-4°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

Презентација Националне службе за запошљавање за послодавце из општине Жабаљ

Представници Националне службе за запошљавање из новосадске филијале одржали су презентацију послодавцима у Жабљу, у згради општине, са циљем да им  приближе детаље сваког од њихових позива и конкурса.

Директорица новосадске филијале НСЗ Татјана Видовић презадовољна је одзивом, јер није очекивала да ће се тражити место више.

„Наш циљ је да информишемо послодавце о свим јавним позивима и конкурсима који су намењени њима, односно да им презентујемо кључне детаље сваког нашег позива и конкурса, како бисмо у наредном периоду интензивирали међусобну сарадњу и заједничким снагама смањили незапосленост и отворили нова радна места“, каже Татјана Видовић.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић захвалио се представницима НСЗ на презентацији и рекао да толика посећеност показује велику заинтересованост послодаваца за многобројне конкурсе.

„Важно је напоменути да је у претходном периоду значајан број лица из општине Жабаљ избрисан са евиденције незапослених, односно пронашли су радно место. Тачније, око хиљаду становника општине Жабаљ у претходне две године пронашли су радно место или су започели сопствени бизнис“, подвукао је Божић.

Према званичним подацима, у општини Жабаљ константно се смањује број незапослених. Велика посећеност ове презентације и помоћ локалне самоуправе најављују да ће се овај тренд наставити и у наредном периоду.

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине